zondag, juli 30, 2006

Aan de lijn en toch aan het ijs


Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar hier kan het. Lijnen en toch genieten van heerlijk roomijs. De gloednieuwe Light varianten van Häagen Dazs en Edys (filmpje) bevatten maar de helft van de calorien dan gewoon roomijs. En het is nog lekker ook, dankzij een genetisch gemodificeerd gist, dat de eigenschappen heeft van een visje in de poolwateren. Dat visje leeft in water onder nul, en bevriest niet. De ijsboeren gebruiken het hier om de ijskristallen niet te laten groeien, een klusje waar ze anders vet voor gebruiken. Ingewikkeld? wel een beetje. Goed nieuws van de Amerikanen die maar liefst bijna 30 liter ijs per persoon per jaar naarbinnen lepelen. En dan is het ook nog lekker ijs ook. In Nederland nog niet te krijgen, want in Europa zijn ze niet zo gemakkelijk met dat gemodificeer van producten. Dus voor u geldt: gewoon nog een beetje oppassen met die hitte. Anders groeit u uit uit uw winterjas.
Zie ook NYT

Geen opmerkingen: